roen

Main Menu

Menu

 

 CALENDAR  EVENIMENTE  2019

Nr. crt.

DATA

EVENIMENT

1

06 ianuarie

SĂRBĂTOAREA BOBOTEZEI

2

24 Ianuarie

UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE

3

20 februarie

DEZROBIREA ROMILOR

 

1 martie

Eveniment caritabil „NOUA NE PASĂ”

4

15 martie

SĂRBĂTOAREA PRIMĂVERII, ediția a VII-a

5

16 – 17 martie

FINAL FOUR CUPA ROMÂNIEI SENIORI 2019

6

22 martie

ZIUA MONDIALĂ A APEI

7

22- 24 martie

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE SKANDENBERG

8

30 martie

ORA PĂMÂNTULUI

9

8 aprilie

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ROMILOR

10

13 aprilie

LONG RUN WLMT- parteneriat cu LIDERII MILENIULUI TREI

11

29 aprilie

ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI

12

09 mai

ZIUA EUROPEI

13

1 iunie

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI

14

6 iunie

ZIUA EROILOR / ÎNĂLȚAREA DOMNULUI

15

26 iunie

ZIUA DRAPELULUI

16

29 iunie

ZIUA DUNĂRII

17

29 iulie

ZIUA IMNULUI NAȚIONAL

18

15 august

ZIUA MARINEI

19

21-22 septembrie

ZILELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI

20

25 octombrie

ZIUA ARMATEI ROMANE

21

1 decembrie

ZIUA NAȚIONALĂ

22

18 decembrie

ZIUA MINORITĂȚILOR

23

22 decembrie

VICTORIA REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989

24

Luna decembrie

SĂRBĂTORI DE IARNĂ

Notă: Prezenta listă de evenimente poate suferi modificări în funcție de cauzele obiective care vor apărea pe parcursul anului în curs.

PARTENERI în cadrul evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Călărași și în care a fost la rândul ei partener :

-SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA, Filiala Călărași,

-ONG- CLUBUL LIDERII MILENIULUI TREI  Filiala Călărași

-INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

-CASA CORPULUI DIDACTIC CĂLĂRAȘI

-CENTRUL  JUDEȚEAN  DE CULTURĂ ȘI CREAȚIE CĂLĂRAȘI

-PALATUL COPIILOR nr. 1 CĂLĂRAȘI

-CENTRUL MILITAR JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

-LICEUL PEDAGOCIC ”ȘTEFAN BĂNULESCU” CĂLĂRAȘI

-ASOCIAȚIA PACIENȚILOR ONCOLOGICI – FILIALA CĂLĂRAȘI

-ȘCOALA „MIRCEA VODĂ” CĂLĂRAȘI

-LICEUL TEORETIC „MIHAI EMINESCU” CĂLĂRAȘI

-ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL CĂLĂRAȘI

-ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ A VÂNĂTORILOR ȘI PESCARILOR SPORTIVI CĂLĂRAȘI        

-CERCETAȘI CREȘTINI ROMÂNI DIN FEDERAȚIA SCOUTISMULUI EUROPEAN

  • -ECOAQUA S.A.

 

 CALENDAR  EVENIMENTE  2017

17-19.01 - Jocuri amicale internaționale de fotbal în sală România –Turcia

24.01- ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR  ROMÂNE

10.03 - SĂRBĂTOAREA  PRIMĂVERII-  Eveniment cultural- artistic care reunește,în cadrul spectacolului-concurs, elevii unităților școlare din municipiul Călărași , începând cu învățământul preșcolar , până la cel liceal.

25.03 – ”EARTH  HOUR”  - în cadrul  inițiativei WWF România-” EARTH  HOUR - Beyond the Hour”. Mesajul și îndemnul WWF pentru comunitatea Earth Hour din România este ”Dăruiește naturii energia ta!”

30.03 - ”Lasă calculatorul. Hai la joacă- scopul proiectului este petrecerea timpului liber prin activități specifice de divertisment, formarea și dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare într-un cumul de activități artistice.

31.03 -11.04 - TURNEU DE FUTSAL în cadrul grupei principale de calificare la EURO FUTSAL Championship 2018 Slovenia

01.04 - ”INFOSTORY” – Workshop dezvoltare personală

03.04 - Workshop - Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria

06.04 - Vizita reprezentanților Clubului Kiwanis Internațional din Franța, vizită prilejuită de ”creșterea” comunității Kiwanis, prin înființarea Clubului Kiwanis din Călărași

08.04 - RETROMOBIL - paradă și expozitie a mașinilor de epocă

08.04 - Ziua Internațională a Romilor - spectacol artistic, concurs de desene pe asfalt, premierea sportivilor de etnie romă, a olimpicilor la diferite discipline şcolare şi a participanţilor la acţiunea respectivă.

23.04 - Eveniment de informare a publicului despre Școala de Qigong FALUN DAFA și persecuția la care practicanții acestei școli sunt supuși în China

23.04 - HEDERLEZI-sărbătoarea romilor din Balcani și Zona de Sud Est a României(ziua prorocului Elias-Sfântul Ilie)

28.04 - ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI - Festivități prilejuite de sărbătorirea ZILEI VETERANILOR

09.05 - ZIUA EUROPEI - sărbătorirea păcii și unității în Europa,  Ziua Independenţei României proclamată în 1877 şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial 1945.

25.05 - ZIUA EROILOR - Omagiu întru cinstirea memoriei Eroilor și Martirilor Neamului Românesc.

26-28.05 - Concursul Național de Dans Modern  Ritm și grație - ediția a IX-a

01.06 - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI - manifestări cultural-artistice și educative

10.06 - Evenimentul intitulat ”Cine m-a manipulat?” - Proiectul are în vedere expunerea tehnicilor de manipulare,cu scopul dezvăluirii influențelor exterioare asupra maselor și nu numai.

26.06 - ZIUA DRAPELULUI – festivități organizate pentru sărbătorirea  Zilei DrapeluluiI Național

08.07 - ZIUA DUNĂRII - Minifestival pe apă - organizat și desfășurat cu participarea Asociației ”Ivan Patzaichin-Mila 23”; Concurs de pescuit; Expoziție-concurs de gătit preparate din pește; Demonstrație pe apă a sportivilor legitimați la CSS și CSM Călărași

26.07 - Întâlnire comună româno-bulgară ce are ca scop analiza situației existente și formularea unei strategii comune de promovare a necesității construrii unui pod peste fluviul Dunărea în zona Chiciu(România) și Silistra(Bulgaria)

29.07 - ZIUA IMNULUI NAȚIONAL – Sărbătorirea imnului național,  simbol național, un permanent îndemn adresat tuturor românilor de a menține starea de veghe necesară păstrării demnității, spiritului de sacrificiu și solidarității naționale.

15.08 - ZIUA MARINEI - activități  prilejuite de sărbătorirea ”Zilei Marinei” : desene pe asfalt, defilarea navelor, nunta marinească, concursuri cu vâsle, concurs de înnot pentru fete și băieți, concurs de prinderea rațelor și un program artistic, turneul de minifotbal ”Cupa Marinei”.

20.08 - REPATRIOT- proiect de repatriere prin antreprenoriat, 20 august declarată de Biserica Ortodoxă ”Ziua Migrantului Român”

26.08 -  CENTENARUL PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL  - Ceremonie militară comemorativă

 01- 03.09 - Tabăra de apărare și supraviețuire , organizată ca răspuns la nevoile voluntarilor de instruire și pregătire în domeniul dezastrelor naturale sau provocate de om.

05.09 - Workshop pe tema: Patrimoniul natural protejat în cadrul ariei transfrontaliere România – Bulgaria

20.09 - Dezbatere Regională Smart City 2017 2020 - Nevoi de dezvoltare , soluții personalizate care se pot adopta, barierele administrative, nevoia de transformare digitală, nevoile cetățenilor, investitorilor și ale turiștilor.

23-24.09 - ZILELE CĂLĂRAȘIULUI - Activități pregătite de Primăria Municipiului Călărași pentru sărbătorirea a 422 de ani de atestare documentară a urbei noastre: deschiderea oficială a evenimentului în foaierul Casei de cultură, prezentarea unei galerii a primarilor post-decembriști ai municipiului Călărași, conferirea de titluri de cetățean de onoare, diplome de onoare tuturor primarilor din județul Călărași, concert de muzică clasică cu vioara Stradivarius si pian oferit de Duo Stoica; Parada ansamblurilor artistice ale delegațiilor străine invitate și a participanților la Concursul național de cântec popular; Deschiderea târgului de meșteri populari din țară și din județ, pe platoul din fața BCR; Nunta de Aur-ediția 2017, la Salon Hestia; Pe scena din fața Prefecturii, spectacol oferit de ansamblurile invitate din orașele înfrățite si participanții la concursul național ”La fântâna dorului”; Concert muzică populară Petrică Mâțu Stoian; Concurs de table, dar și jocuri și concursuri distractive pentru copii; Pe treptele Centrului cultural, meciuri demonstrative oferite de secția de box a CSM Călărași, dar și o demonstrație de culturism oferită de Clubul sportiv Fortus Călărași; Meci de fotbal pe stadionul Navrom între două echipe formate din foști fotbaliști călărășeni; Premierea, pe scena din fața Prefecturii, a elevilor, profesorilor, sportivilor și antrenorilor cu rezultate deosebite; Paradă a motocicliștilor; Gala concursului național de cântec popular ”La fântâna dorului”; Momente artistice oferite de tinerele talente călărășene și de formația de estradă din Călărași; Concert Voltaj; Teatru stradal cu reprezentații în mai multe zone; Sărbătorirea Zilei Persoanelor Vârstnice; Încheierea evenimentului printr-un spectacol cu fachiri și efecte speciale cu foc.

25.10 - ZIUA ARMATEI ROMÂNE -  Ceremonie militară comemorativă

29.11- CONCERT SIMFONIC  susținut de violonistul Răzvan Stoica și orchestra Kamerata Stradivarius în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri în anul 2018.

01.12 - ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI - manifestările organizate de Ziua Națională a României  an de an, pentru sărbătorirea actului  de voință al națiunii noastre care, prin puterea conștiinței, a desăvârșit la 1 Decembrie 1918, MAREA UNIRE de la Alba Iulia.

14.12 - Comemorare rege Mihai I - prima zi de doliu național; depunere de coroane de flori și oficiu religios

16.12 - ZIUA MINORITĂȚILOR  NAȚIONALE

22.12 - VICTORIA REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989 - desfășurarea ceremoniei de comemorare a eroilor martiri căzuți pentru Victoria Revoluției  Române, 28 de ani de la răsturnarea regimului comunist.

NOTĂ: O parte dintre evenimentele organizate în anul 2017 au caracter repetitiv anual, ele fiind deja tradiționale pentru municipiul Călărași: Sărbătoarea Bobotezei, Ziua Unirii Principatelor Române, Sărbătoarea  Primăverii, ”Earth Hour”, Ziua Veteranilor de  război, Ziua Europei, Ziua Eroilor, Ziua Internațională a Copilului, Ziua Drapelului, Ziua Dunării, Ziua Imnului Național, Ziua Marinei, Centenarul Primului Război Mondial, Zilele Călărașiului, Ziua Armatei Române, Ziua Națională a României, Ziua Minorităților Naționale, Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989.

 

Evenimente propuse pentru anul 2018

06.01- SĂRBĂTOAREA BOBOTEZEI •  24.01- ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR  ROMÂNE

09.03 - SĂRBĂTOAREA  PRIMĂVERII

22.03 – ZIUA  APEI

24.03 - „EARTH  HOUR”  - în cadrul  inițiativei WWF România-” EARTH  HOUR - Beyond the Hour”

28.04 - ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI

09.05 - ZIUA EUROPEI

25.05 - ZIUA EROILOR

01.06 - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI

26.06 - ZIUA DRAPELULUI

08.07 - ZIUA DUNĂRII

29.07 - ZIUA IMNULUI NAȚIONAL

15.08 - ZIUA MARINEI

26.08 -  CENTENARUL PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL

23-24.09 - ZILELE CĂLĂRAȘIULUI

25.10 - ZIUA ARMATEI ROMÂNE

01.12 - ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

16.12 - ZIUA MINORITĂȚILOR  NAȚIONALE

22.12- VICTORIA REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989

Notă: Prezenta listă de evenimente poate suferi modificări în funcție de cauzele obiective care vor apărea pe parcursul anului în curs.

 

PARTENERI în cadrul evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Călărași și în care a fost la rândul ei partener :

-CRUCEA ROȘIE  FILIALA CĂLĂRAȘI

-ONG LIDERII MILENIULUI TREI

-INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

-CASA CORPULUI DIDACTIC

-COLEGIUL ECONOMIC

-CENTRUL  JUDEȚEAN  DE CULTURĂ ȘI CREAȚIE CĂLĂRAȘI

-PALATUL COPIILOR

-GARNIZOANA CĂLĂRAȘI

-ASOCIAȚIA  IVAN  PATZAICHIN - MILA 23

-ONG ROMI

-LICEUL TEHNOLOGIC ”ȘTEFAN BĂNULESCU” CĂLĂRAȘI

-FUNDAȚIA  ” NATURA  VIE”

-PRIMĂRIA MUNICIPIULUI RAZGRAD

-FEDERAȚIA  ROMÂNĂ DE FOTBAL- COMISIA DE FOTBAL ÎN SALĂ ȘI FOTBAL PE PLAJĂ 

-AJVPS CĂLĂRAȘI

-CONSILIUL LOCAL AL INTREPRINDERILOR  MICI ȘI MIJLOCII CĂLĂRAȘI

Harta Online Calarasi

harta municipiu Custom

 

banner sipoca35 1

GHID EXPLICATIV  (.pdf/.doc)

*
Copyright @ Primaria Municipiului Calarasi 2016. Toate drepturile rezervate www.primariacalarasi.ro