roen

Main Menu

Menu

dulce marius grigore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Curriculum vitae

Declaratie de avere si interese

Agenda

    DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE CĂLĂRAȘI

            

 #SMART

CONCURS DE FILME DE SCURT METRAJ CU TEMATICA „ANTICORUPȚIE”

 

12  

Direcția Generală Anticorupție reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Călărași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași și Primăria Municipiului Călărași, derulează în perioada 12 octombrie – 27 noiembrie 2020, Concursul de Scurt Metraje Anticorupție Realizate cu Telefonul, #SMART, în cadrul căruia este organizat, ca activitate principală, un concurs de filme cu tematica „anticorupție”.

Concursul își propune să stimuleze implicarea elevilor din liceele municipiului Călărași, în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil.

 Participanții la concurs sunt încurajați astfel să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil. Concursul se adresează tuturor elevilor înscriși în instituțiile de învățămant din municipiul Călărași în clasele IX-XII, ce au împlinit varsta de 16 ani pana la data de 01 septembrie 2020. Regulamentul de participare și modalitatea de înscriere pot fi consultate la adresa www.isj-cl.ro și www.primariacalarasi.ro

Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate, în cadrul unei festivități, pe data de 9 Decembrie, de Ziua Internațională Anticorupție, eveniment organizat pentru marcarea acestui moment.

Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție, iar pe această cale îndemnăm cetățenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupție și să  sesizeze acest lucru ori de câte ori este nevoie.

            La nivelul județului Călărași, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Călărași, al cărui sediu se află pe bd. Republicii, nr. 44, mun. Călărași, telefon 0242.306.168, fax 0242.306.153. Cetăţenii judeţului, care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la Call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau direct la sediul structurii județene.

         Regulamentul concursului

Ce este registrul ?

Operationalizarea Registrului Unic al Transparentei Intereselor s-a realizat prin aprobarea Memorandumului privind instituirea Registrului Unic al Transparentei Intereselor.

Obiectivul RUTI este de a crea cadrul in care, pe de o parte, grupurile specializate din societatea civila sa se inregistreze atunci cand urmaresc sa convinga decidentii: sa preia o initiativa de politica publica sau sa modifice o politica publica existenta iar, pe de alta parte, decidentii sa confirme intalnirile directe cu acestia, asigurandu-se transparenta si minime reguli de etica in procesul de elaborare a politicilor la nivelul Guvernului. Transparenta actului decizional presupune implicarea intregii societati in acest proces.

Grupurile specializate din societatea civila vizate de RUTI sunt reprezentate de: societate cu personalitate juridica, asociatii, fundatii si federatii, organizatii religioase / a cultelor sau asociate unui cult, organizatie sindicala, organizatie patronala, camere de comert, structuri associative ale administratiei publice locale, alte tipuri de organizatii legal constituite, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi de familie, cabinete individuale, cabinete asociate, societatea profesionala, cu sau fara personalitate juridica.

Acestea se pot inscrie, in mod voluntar, accesand formularul de inscriere si asumandu-si respectarea Codului de conduita RUTI. Actualizarea informatiilor se va face ori de cate ori este cazul, dar nu mai tarziu de un interval de 6 luni. Pentru informatii detaliate despre inscriere, Secretariatul General al Guvernului pune la dispozitie un ghid privind inscrierea grupurilor specializate.

Decidentii sunt reprezentati de: Prim-Ministrul Romaniei, Secretarul General al Guvernului, ministri, secretari de stat, consilieri de stat si conducatori cu rang de demnitar ai altor institutii sau organe centrale ale administratiei publice din subordinea Guvernului sau a ministerelor. Acestia vor afisa agenda zilnica a intalnirilor.

Deciziile luate la nivelul Executivului au un impact economic si social direct asupra a milioane de romani, astfel ca felul in care acestea sunt adoptate trebuie sa fie bazat pe un proces cat mai transparent posibil, deschis in mod egal tuturor partilor interesate de deciziile publice, participativ, in toate etapele. In acest context, Guvernul Romaniei isi manifesta intreaga disponibilitate de a interactiona in mod echidistant, inca din etapa de identificare a nevoilor ce stau la baza unei viitoare politici publice si pana la faza de adoptare, cu toate partile interesate si specializate in procesele de elaborare a deciziilor publice, intr-un climat de transparenta, bazat pe valori constand in responsabilitate si respect reciproc.

Care sunt facilitatile ?

 Beneficiile grupurilor specializate care isi asuma acest standard de conduita si transparenta in interactiunea cu institutiile publice, prin inscriere in RUTI, sunt urmatoarele:

- accesul primordial la o serie de servicii precum E-Consultare (buletinul actelor normative aflate in consultare publica) sau E-Dezbatere (Calendarul Dezbaterilor Publice de la nivel central) realizate de SGG cu scopul facilitarii cunoasterii, cu promptitudine, a prioritatilor de reglementare;

- participarea la intalniri de lucru organizate intre membrii RUTI si reprezentantii autoritatilor publice centrale, RUTI asumandu-si impulsionarea interactiunii intre membri;

- posibilitatea intalnirii directe, institutionale, cu factorii de decizie;

- participarea decidentilor sau a persoanelor desemnate la evenimentele organizate de grupurile specializate inscrise in RUTI;

- evidentierea pe documentele proprii a inregistrarii in RUTI, ca o garantie a recunoasterii comportamentului transparent in relatia cu autoritatile administratiei publice centrale.

Platforma RUTI poate fi vizualizata aici

Plateste taxele on-line !

------------------------------

28. Afis Tu poti face lumina

-----------------------------------

COMITETUL LOCAL PENTRU SITUATII DE URGENTA CALARASI

-------------------------------------

coronavirus

----------------------------------

*
Copyright @ Primaria Municipiului Calarasi 2016. Toate drepturile rezervate www.primariacalarasi.ro